“UDEN AT VIDE DET” (Ungdomsbog)

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Bogen “Uden at vide det” er en lille sjælden perle, en uforudsigelig mystisk, men spændende og anderledes bog.  Som læser bliver man draget ind i den unge hovedperson Leos forvirrede, gådefulde verden. Hans mange forsøg på at finde ud af, hvor han er og hvorfor han er der lige der.

Man forstår hans søgen efter forældrene og dem han kender. Man mærker han stigende forvirring, hans frustration, håbløshed, vrede og følelsen af meningsløshed. Han kan ikke huske, hvordan han er endt, hvor han er. 

På en måde er det er ualmindelig spøgelseshistorie, fordi den er set gennem spøgelsets egne øjne, ligesom i filmen “Ghost” og filmen “Den 6.sans.” 

Bogen giver fuldkommen god mening og forløsning for læseren til sidst, hvor man følger Leo i den overraskende opklaring.

Hanna Schrøder

De andre tager altid det bedste

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Hej Irma, og mange tak for e-bogen ’De andre tager altid det bedste’ som jeg læste med kæmpestor fornøjelse! Kunne slet ikke lægge den fra mig igen.

Den fik mig virkelig til at more mig, ja, til at grine højt visse steder og tænke: Yes! Det er jo præcis sådan det er, bare sagt på Irma-sprog.

Du rammer jo plet, når du beskriver danskerne og du holder bestemt ikke hånden over dig selv. Så nu ved vi, hvordan du også kan være (smil).

Men bogen fik også en lille tåre frem i øjenkrogen visse steder, for det er jo også de ømme ting, du skriver om. Det, vi ikke altid ser dybt nok i dagligdagen. Det, der gør ondt.

En samling skønne klummer og små artikler, der helt sikkert vil give meget til mange andre end mig.

Knud Hansen

Om ‘Elskede Rosa’, ‘Slank på den lette måde’ og ‘Tænk dig til det hele …’

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Kære Irma Lauridsen

Jeg har nu læst 3 af dine bøger: Tænk dig til det hele, Elskede Rosa, Slank på den lette måde (læst i nævnte rækkefølge).

Den første og den sidste i rækken er gode håndbøger som kommer til brug i hverdagen. De har begge givet mig meget at tænke over – og jeg bruger mange af dine råd/vejledninger

Den midterste: Elskede Rosa…. Uha hvor den greb mig. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig. Læste længe af gangen og skulle altid liiiiiige læse en sætning, et afsnit, en side osv mere før jeg ville lægge den. Og da jeg lukkede bogen til sidst efterlod den bare et tomrum. Ikke på grund af indholdet – for den var SUPER, men på grund af at den var slut! Lidt ligesom når en god ven går igen efter et hyggeligt besøg.

Så tak for dine bøger – tak for din skønne måde at skrive på.

venlig hilsen

Susanne, Aalborg

Elskede Rosa

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

 

Anmeldelse af ”Elskede Rosa”

BOGANMELDELSE

Elskede Rosa Bogen Elskede Rosa er skrevet af Irma Lauridsen og handler om naturbarnet Rosa, der hele sin barndom går sine egne veje. Vi følger familien som består af faderen Poul, moderen Nina, storesøsteren Martha og lillesøsteren Rosa.

Rosa bliver født en smuk dag i Maj. Rosa er den engel som de har kæmpet for at få, et barn som skal redde det ægteskab som allerede er ved at gå i stykker. Men Rosa er ikke som andre børn, hun er en ener, et naturtalent, en pige som går sine egne veje. Hun følger ikke de gængse normer, som storesøsteren Martha gør og imens Pouls kærlighed til Rosa vokser med årene, tager Nina mere og mere afstand fra hende.

Historien om Rosa er en smuk fortælling om en pige, som forsøger at leve, men ikke får lov. Om en pige hvis glæde ved livet begrænses så meget at hun til sidst må forsvinde. Det er en historie om en fars kærlighed til sin datter. En kærlighed der er så stærk at det ikke kan røbes og hvor alt tilsidst ender i kaos.

Elskede Rosa indeholder så mange aspekter at det ikke kan beskrives med ord, men må læses. En gribende beretning om forældres manglende evne til bare at elske deres børn som de er og hvor galt det kan gå.

Det er en helt fantastisk bog, som bringer tårene frem i øjnene på læseren. En bog så gribende at den kunne filmatiseres. En bog man har svært ved at lægge fra sig, når man først er begyndt. En bog hvor man hele tiden tænker, hvad ender det dog med. Kort og godt en bog som helt sikkert fortjener 5 bismarvægte. Det er en bog som er både tankevækkende og medrivende. En bog du kan læse, når du har et par timer til overs, på ferien eller når du bare trænger til at læse en god bog.

Elskede Rosa skiller sig ud fra de øvrige anmeldelser her på siden i og med at det er en skønlitterær bog. Bogen er dog så god at den fortjener en anmeldelse og så er den skrevet af en af vore skribenter.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, Netsundhedsplejerske

 

 

Det omvendte liv

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Bogen ’Det Omvendte Liv’ er et mesterværk! Det er en af de mest chokerende bøger, jeg har læst.

Vel, bogen er skrevet som en roman, men det er ikke blot fiktion, det er også virkelighed! En lille samling mennesker ved det, nemlig dem, der ikke tør forlade denne sekt. Andre aner ikke, at det her sker ’lige rundt om hjørnet’.

De to unge mennesker, der lever i en religiøs sekt, ved, at de er nødt til enten at indordne sig totalt og leve helt anderledes end andre unge mennesker ”udenfor”, om det så skal koste dem livet. Går de imod reglerne, bliver de udstødt af sekten, så ingen vil/må kendes ved dem mere. Hverken familie eller venner.

Man tror simpelthen ikke, at den slags kan ske i dagens Danmark, hvor vi jo ellers mener at have så megen frihed. At det i dén grad er muligt at styre mennesker i religionens navn. Alligevel lever masser af mennesker under de regler, bogen beskriver, i hele deres tilværelse. De ved, hvordan det kan ødelægge et normalt liv til noget indestængt og kunstigt, men tør ikke erkende det. For hvad så?

Det er en bog, man chokeres over, men samtidig viser den, gennem alle de barske realiteter som er ved at tage livet af de to unge, at kærligheden kan overvinde alt. Skrevet realistisk og samtidig med en vibrerende, følsom nerve. Bravo!

Hans Jørgen Jakobsen

Utro

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

 

Om vi vil indrømme det eller ej, har vi alle en mening om utroskab og tror at vi ved hvad det handler om. Men man bliver klogere efter at have læst denne bog.

”Utro” er virkelig en bog der viser mange facetter af utroskaben og læseren kommer til at se den fra rigtig mange sider. Og forstå ting man ikke tidligere har vidst.

”Utro” er en hjerteskærende bog man ikke sådan lige bliver færdig med, og selv når man har læst sidste side vil de mennesker man har læst om ikke slippe sit tag i læseren. Man har stadig dem og deres skæbner i hovedet.

Mange tror at utroskab har vindere (dem der er utro) og tabere (dem der er begået utroskab imod). Men med alle de dybdeborende spørgsmål som intervieweren Irma Lauridsen stiller folk, kan man blive i tvivl om nogen i det hele taget er vindere i utroskabssager.

Bogen består for en stor dels vedkommende af nærmest hele livsberetninger (næsten som små noveller), der er så åndeløst spændende, at man ikke kan slippe bogen. Især den meget stærke beretning om datteren der er utro med sin mors kæreste og hele det jordskred af voldsomme følelser og brud det medfører.

Dog er der også morsomme elementer i bogen, så man ind imellem ikke kan undgå at trække på smilebåndet.

Jeg kan kun sige til alle: Læs den bog! Du er ikke den samme bagefter.

Lene J. Hansen

 

 

Anmeldelse af “Tænk det – skab det”

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

TÆNK DET – SKAB DET af Irma Lauridsen er en fantastisk bog om, hvor store forandringer  power-tanker kan gøre. Den fortæller, hvordan du, med jeg-kan-tanker, kan forfølge dine drømme og nå dine mål i livet. Og det er ikke engang svært.

Bogen giver virkelig mod på at gå i gang med at skabe alt det, man ønsker, og når man har læst den, ved man, at det lader sig gøre. At det kun er dine egne begrænsnings-tanker, der kan forhindre det. Og at det er i tankerne, koden til ALT i livet ligger, og netop derfor er det så vigtigt at øge sig i at tænke jeg-kan-tanker i stedet for kan-ikke.

Bogen har masser af spændende, alvorlige og sjove cases, og den fortæller på en let og inspirerende måde, hvordan du – uanset hvad du har med i bagagen – selv kan skabe dit drømmeliv.

Bogen er så fyldt med håb, glæde, gnist og inspiration, at det er en fryd at læse dem, og man ærgrer sig, når man er færdig. En bog, alle, som ønsker mere mening med livet, burde læse!

Christian Larsen

Fra svensk læser – om bogen “Tænk dig til det hele …”

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Hi Irma!

I´m writing in english since I don´t know if you understand swedish fully. I did read your book in swedish though. Anywho, I want to thank you very much for your book “Taenk dig til det hele” (Tankens Kraft). For me it was a reminder of our power within wich I lost contact with for a number of years. As soon as I decided to get back to that track I was somehow guided to books and people who gently pushed me forward. One of those books was yours. And I´m using your ideas in my own visualizations on a daily basis, changing some to suit me better. Once again..thank you for you! Your words are like sunshine around my heart!

Björn Johansson, Uppsala

Anmeldelse af bogen “TÆNK DET – SKAB DET”

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Den nye bog af Irma Lauridsen, ”Tænk det – skab det” er noget af det bedste, mest spændende og brugbare, jeg længe har læst i den genre. Helt nede på jorden, så enhver kan være med – og så alligevel føler man sig i dén grad løftet!!

Bogen viser, også med interessante, sjove og gribende cases, at det ikke behøver være svært at nå sine mål i livet. Ja, at det endda ligger lige for, og det er vores egne kan-ikke tanker, der forhindrer os i at nå det, vi ønsker. Vores manglende tro på os selv. Men det kan forandres.

Hvordan vi får denne selvtillid, viser Irma som en rød tråd gennem hele bogen på kærligste og mest inspirerende vis. Der slås fast, gang på gang, at jeg-kan-tanker er det vigtigste af alt. Og at de virker helt forbavsende. Efter den metode, bogen beskriver, føler man virkelig, at man KAN, uanset hvor uduelig i livet man så har været tidligere. Her er redskaberne! Så – værsgo’ og læs.

I bogen fortæller forfatteren også om sine egne erfaringer, og hvad livet har lært hende på godt og ondt. Og det er bestemt langt fra kedelig læsning! Samtidig tages en utrolig masse spændende emner op.

Da jeg var færdig med bogen, havde jeg lyst til at den skulle være meget længere. Derfor er jeg startet forfra og finder denne gang meget, jeg ikke lagde mærke til første gang. Interessant!

Bogen er intet mindre end en vitaminpille til et godt liv. Et guldæg! Tak for den, Irma!

Jesper T. Andersen

 


Anmeldelse af: TÆNK DET – SKAB DET

Bogen har undertitlen: ”Dine tanker kan ændre dit liv”
Forfatter Irma Lauridsen. Forlaget Cadeau.  350 sider: Udgivet 2012

Bogen er tilegnet: ”Til dig, der gerne vil skabe forandring i dit liv og tror på, det er muligt”.

Irma Lauridsen har også skrevet bogen: ”Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.
Denne bog ”Tænk det – skab det” kunne fungere som en efterfølger og en meget uddybende praktisk håndbog.  Den viser med mange eksempler, hvordan sindet i praksis kan trænes med glædelige indre billeder, hen i positive tankebaner ved at fokuser på de ting der gør dig glad, stærk og kreativ.

Det handler om tankens kraft og hvordan man selv kan skabe og forbedre sine livsomstændigheder. Tanker er som en magnet, der tiltrækker hændelser i virkeligheden, sådan at vi selv kan forandre det vi ønsker, skriver Irma Lauridsen. Det gøres ved at målrette vores tanker over i den kærlige banehalvdel. Bogen viser vej til, hvordan vi kan styre vores negative, ofte endda selvhakkende tanker i en positiv forandrende retning.

Bogen er skrevet i et let og direkte sprog og beskriver på hvilken måde der i hvert menneske ligger langt større evner, muligheder og kraft, end vi selv aner. Den styrke kan vækkes til live og bruges bevidst. Du kan trække dit ægte jeg frem og finde ind til det autentiske menneske, du dybest set er og selv skabe energi, livskraft, flow og indre glæde i dit liv, fortæller Irma Lauridsen og viser hjertevarmt hvordan med talrige eksempler.

Det ikke behøver være så svært, at nå sine mål og man kan selv gøre en stor forskel. Lyt til din indre følelse for, hvad der er godt for dig. Du kan bryde ud af alt det, du ikke ønsker at være med i. Tag magten over dit eget liv. Uanset hvad der sker, er det dig der bestemmer, hvordan du vil tage det, tænke på det og tackle det. Tænk på hvad du allermest har lyst til, se det for dig i tankerne, tro på det. Det er DIN vilje der skal styre dig fremad.

Bogen er en øjenåbner, fuld af håb og med en afsmittende optimisme og med så glad en tilgang til emnet, at man kun kan blive opmuntret til at forsøge.

Irma Lauridsen fastslår, at hvis man handler og tænker som man altid har gjort, får man det, man altid har fået. Tingene er, hvad man gør dem til. Lad din mening gælde i dit liv, ikke andres.

Kvaliteten af vores liv, behøver ikke at handle om, hvad vi reelt oplever, men hvordan vi vælger at reagere på det vi oplever. Troen på at noget lykkes får det til at ske.

Denne hjertevarme og inspirerende bog føder et håb til en indre forandrende opblomstring i ens liv. Det hæver ens sindsstemning bare at læse bogen og det virker indlysende nemt, når Irma Lauridsen beskriver hvordan dette omsættes i praksis. Det starter i dine tanker, det du hér fokuserer på – får du mere af.
”Tænk det – skab det”, er en af de bøger, som bliver siddende i bevidstheden med en erobrende styrke og kraft.

Hanna Schrøder

Ny bog: “Plant en kerne – hobbybog for børn og voksne

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Plant-en-kerne-1200x1600pxBogen viser, hvordan du kan dyrke dine egne eksotiske planter hjemme i vindueskarmen eller i havestuen.

Det er en spændende hobby for både voksne og børn, fordi det er noget levende , man har med at gøre. Noget, man værner om, og som hele tiden kommer med de mest forbavsende overraskelser og giver dig indblik i fremmede verdener.

Det er noget, man kan arbejde sammen om helt fra starten, hvor man sammen udvælger frugter og samler kerner. Og så er denne hobby jo nærmest gratis.

Spring ud i det, og du vil opleve en fantastisk grøn, sprudlende og duftende verden vokse op omkring dig. Det er let, dejligt og livsbekræftende for fuld udblæsning.