Slank inden sommer

Written by Irma on . Posted in Slank og sund

Lette slanketips, der virker.

Sommeren nærmer sig, og mange af os vil gerne tabe et par kilo, før vi igen trækker i sommertøjet.

Heldigvis er det langt lettere at tabe sig end de fleste er klar over. Her følger et par slanketips, der kan bruges af både voksne og børn. De er lette at følge og handler hverken om nogen kur eller at skulle sulte. Tværtimod, du skal spise så meget du har brug for, og alligevel slanker du dig.

Råd nr. 1. Se dig selv som slank. Skab billeder i dit hoved af dig, som du gerne vil se ud. Sig af og til: Jeg er slank! Tænk på dig selv som slank. Tanker er i stand til at skabe fysiske forandringer. Du er, hvad du tænker.

Råd nr. 2: Spis magert. Lad hovedmåltiderne bestå af tørstegt kød, fisk, grøntsager, lidt ris, masser af salat og groft brød. Undgå fed mad som pommes frites, burgere, fede sovse osv. Friskpresset appelsinsaft kan erstatte sovs. Blendet frugt kan erstatte smørret, når du bager en kage.

Råd nr. 3: Kom ”den lille sult” i forkøbet. Uanset om du er hjemme, på indkøb, i skole, på arbejde, og den lille sult melder sig, så bestem, at du ikke spiser slik, kage, is, franske hotdogs el. lign. for at mætte dig.

Vær forberedt. Hav altid lidt frugt og grønt med i tasken, hvor du er. Skær det i stykker hjemmefra, put det i en lille plasticpose, klar til brug. Du kan også have lidt nødder, et par figener, en banan eller en grovkiks med i tasken. Det er let, kan spises nærmest ubemærket, giver energi – og feder ikke.

Råd nr. 4: Drik masser af vand. Start hvert måltid med et stort glas vand. Drik vand dagen igennem, så tit som muligt. Hav altid en lille flaske vand med i tasken. Mangler du væske, kan det føles som sult. Vand fylder i maven og kan redde dig – her og nu – fra beslutningen om fed mad, søde drikke el. slik.

Råd nr. 5: Spis ikke lige før sengetid. Det sætter sig lettere på kroppen, da forbrændingen er lav, når man sover. Er du meget sulten, så spis lidt frugt og drik vand.

Råd nr. 6: Motion. Har du ikke tid til fast og planlagt motion, så begynd at motionere på utraditionelle måder. Det giver, sammenlagt, langt mere end man skulle tro.

Er du på bytur, så find en trappe og løb op og ned ad den et par gange. Gå, i stedet for at tage bilen. Brug cyklen så meget som muligt. Løb en lille tur morgen eller aften. Gå tur med børnene i stedet for at køre i bilen. Hus- og havearbejde er også motion.

Følger du disse 5 lette råd, kan du ikke undgå at slanke dig – du vil finde din idealvægt, og den holder! Du kan evt. starte med et enkelt råd og tage mere med lidt efter lidt. Og husk: Se dig selv som slank! Tankerne er basis for det hele.

Disse råd er fra min lille slankebog ”Slank på den lette måde” (som du kan se et andet sted på min side), hvor du kan finde mange flere slankeråd, der er både lette, naturlige – og som kan bruges, så de lige præcis passer til dig.

Din idealvægt – tænk dig til den

Written by Irma on . Posted in Slank og sund

Du er hvad du tænker

 Der er langt større kraft i vores tanker, end de fleste af os tror. En helt utrolig kraft, som kan bruges til uendelig mange ting. Vi skal bare være bevidst om den mulighed for at kunne bruge den bevidst.
Tankerne kan give fysiske forandringer i vores krop. Vi tror måske ikke, det er rigtigt, og tror vi ikke det, bruger vi det selvfølgelig heller ikke bevidst. Og det er synd, for i tanken ligger den styrende kerne i vores liv.

I sin tid tænkte jeg mig slank. Lærte simpelthen mig selv at bruge tanken, så min krop begyndte at opføre sig som slank – og blev slank! Og jeg holdt min idealvægt.
Senere tænkte jeg mig totalt fri af en rigtig grim skavank, der var kommet i min krop, og som skulle have været opereret væk. Lægen slog fast, at der ikke var andre muligheder end operation. Men jeg valgte at overbevise mig selv om, at der var en anden mulighed, nemlig kraften i tanken. Og det virkede! Dermed ikke sagt, at man ikke skal gå til længe, hvis man fejler noget alvorligt. Men det andet er bestemt forsøget værd, også.

 Lyder det lidt for ”luftigt”, at tanken har så stor kraft, at den kan gøre dig mere frisk og rask – ja endog i visse tilfælde kan gøre dig helt rask? Jamen så gør lige selv et tankeeksperiment, og bagefter vil du selv have oplevet, at tanken virker fysisk :

Forestil dig en citron. Tænk på, at du holder den i hånden. Se det for dig. Du tager nu en kniv og skærer den midt over. Derpå tager du citronen op til munden, sætter tænderne i frugtkødet, bider et stykke af og tygger på det. Se det for dig. Mærk det.
Hvad sker der i din mund, når du tænker på det? Får du mere mundvand? Det vil over 99% af os få. På grund af citronen? Nej, på grund af tanken! Altså – et såre enkelt og meget kendt bevis på, at tanken virker fysisk.

Du ved det også – hvis du er nervøs. Går og spekulerer på noget, du ikke rigtigt tør kaste dig ud i – f.eks. en jobsamtale, en ny date, og du begynder at ryste lidt på hænderne, sveder, får måske røde knopper på halsen og får svært ved at sove. På grund af – tanken alene! Jo, så sandelig virker tanken fysisk.

Det kan vi altså få den til at gøre i positiv retning også. Hvis vi bliver bevidst om tanken og om, at vi vil styre den.

 Det gælder selvfølgelig også humøret, hele livssynet – det kan totalt forandres til noget virkelig godt – også via tanken.

Selv synes jeg, det er en af de største oplysninger, der er kommet frem nogensinde. Jo, det har været kendt altid. De fleste af os har bare ikke givet det den opmærksomhed, det burde have. Eller glemt det igen. Men tager vi det op og bruger det, kan det simpelthen revolutionere hele vores liv, intet mindre – hvis vi gør arbejdet, er stille, lytter indad i os selv og bestemmer, at for fremtiden er det MIG, der skaber tilstandene i mit eget liv. Jeg bestemmer selv, om jeg vil koncentrere mig om ærgrelser og sorg – eller spejde efter glæde og dyrke den. Enhver kan arbejde på at gøre sig selv sundere og stærkere – ja i visse tilfælde måske endda befri sig selv for en sygdom – alene via tankerne, som bliver styret mod det, man ønsker skal ske.

I bogen ”Slank på den lette måde” giver jeg en del temmelig interessante eksempler på fysiske forandringer, der er sket – alene ved tankens kraft. I bogen fortælles også hvordan det kan gøres. Noget, der er så let, at det kan praktiseres af alle, så det efterhånden bliver helt naturligt.

Når man lærer at styre tankerne mod det, man ønsker sig – simpelthen at visualisere et godt resultat – har man taget sit liv i egne hænder og taget et ansvar for egen sundhed. Det her er ikke svært. Her kan alle være med, så snart vi er bevidst om, at den mulighed findes, og hvor let den er at anvende.

Slik og junkfood – et onde der kan vendes

Written by Irma on . Posted in Slank og sund

Slik, chips og cola i weekenden. Alle forældre kender det. Slik ved fjernsynet, ved computeren. Og på bilturen. Nogle gange også midt i ugen. Hvordan passer vi på vores børns vægt?

Slik, chips og cola i weekenden. Alle forældre kender det. Slik ved fjernsynet, ved computeren. Og på bilturen.Nogle gange også midt i ugen.
Hvordan passer vi på vores børns vægt?

Alle forældre kender problemet: Slik, junkfood og cola! Vi skal HYGGE. Og det kan vi ikke uden at putte noget i munden, mener en hel del børn, og bestemt også en hel del forældre. For jo, vi voksne gør det også selv. Skal vi lige se en god film i tv, skal der helst være lidt at putte i munden. Eller meget.
Jo, indrømmet, det er hyggeligt. Men også farligt, hvis vi ikke tænker os om. For vi vokser og vokser og vokser, jo mere vi indtager af den slags.

Men hvad gør vi så? Der vil lyde et ramaskrig, hvis vi nægter ungerne slik, vil en del forældre indvende. Og det har de helt sikkert ret i. Men gør det egentlig noget… ? Måske ville det ikke være så farligt, som vi tror, at lade ungerne brokke sig lidt.
Nogle gange kan det være sundt – ja endda nødvendigt – at ændre lidt på vanerne, uanset om alle lige er med på det i starten eller ej. Fordi man ved, at en forandring kan gavne.

Da mine egne børn var små, vidste jeg udmærket, hvornår slik-ønsket ville komme. Jeg kom det i forkøbet på en måde, alle kunne lide. Det skriver jeg om i bogen ”Slank på den lette måde”, hvor jeg faktisk giver en del lette opskrifter på ting og sager, børn elsker, og som samtidig er sundt. Også let efter-skole-mad, der er fyldt med vitaminer og smager fantastisk.

Som ”sund slik” kan du give børnene en lille skål med forskellige frugter, der er skåret i stykker. Det kan være appelsin, æble, mango, gulerod, banan, ananas – ja, alt indenfor frugt, og selvfølgelig ting, børnene kan lide. Det behøver såmænd ikke at være meget forskelligt. Bare hvad I har liggende. I skålen kan lægges lidt nødder og rosiner og et par enkelte små stykker mørk chokolade.
Det smager fantastisk. Børnene vil elske det, og de savner intet bagefter. Det er ikke tomme kalorier, men i stedet en masse vitaminer og mineraler. Nødder giver sundt fedtstof, der gavner, og lidt mørk chokolade er sundt.
Cola og sodavand er usundt for børn og feder. Et godt alternativ kan være koldt vand med isterninger og lidt presset citron eller appelsin. Eller danskvand.

Det handler om vane. Men også om at snakke med børnene om, hvad der er usundt, og hvad den usunde mad kan gøre ved os. Men samtidig hvad der er sundt.
Lad børnene være med til at lave sund mad. Det betyder utrolig meget, at de selv får lov at være med. At kigge sund mad ud i butikkerne sammen med mor eller far af og til. Og at tilberede det. At smage på en masse rå frugter og grønsager. Jo, det tager tid midt i vores travle hverdag, indrømmet. Men det er dét værd. Og selvfølgelig behøver vi ikke lave mad med børnene hver eneste dag.
Men fakta er, at vil bliver langt sundere, hvis vi spiser mere rå mad. Gode salater gør underværker og kan spises tit.

Når vi har børnene med i byen, kommer plagerierne som regel. En fransk hotdog, tak. En is. Som regel det, der feder. Hvor tit hører vi egentlig børnene plage om et æble? Nej, vel? Men det handler om vanen, for tit er det jo fordi mange børn (og forældre) nærmest har vænnet sig af med at spise frugt eller grønt og slet ikke tænker i de baner (mere). Eller slet ikke kender den dejlige smag, eller hvor frisk man bliver af det bagefter.

Kom ”den lille sult” i forkøbet. Skær små frugt- og grønsagsstykker ud hjemmefra, f.eks. æble, gulerod, agurk. Put det i en lille plasticpose og tag det med i tasken. Så snart den lille sult viser sig, kan barnet fiske et par stykker frugt op og spise. Eller et æble, selvfølgelig. Det frisker og gør ikke sløv på samme måde som slik og junkfood.
Hav altid en flaske vand med i tasken også, barn som voksen.

Måske vil der lyde lidt brok over forandringen fra børnene i starten. Men tag det med, for det er dét værd. Det er kun i overgangen. Hurtigt bliver det en vane, at er man lidt sulten, er det IKKE hånden ned i slikposen, men hånden ned i frugtposen.

Hvis vi giver vores børn (og også os selv!) gode vaner, bliver det helt naturligt at følge de vaner i dagligdagen. Og dermed, at man holder sig både slank og sund. Det er en god arv at give vores børn.

Fra min lille bog ”Slank på den lette måde”

Spis dig slank

Written by Irma on . Posted in Slank og sund

 Mange tror, de skal sulte, hvis de vil slanke sig. Men det er lige modsat.

 Går du og overvejer en slankekur, så drop tanken igen. En slankekur vil måske nok slanke dig i cirka fjorten dage. Men når kuren er slut, hvad så?
Vil du slanke dig, skal du spise alt det, du har behov for. Hvis det her lyder helt bagvendt, er det kun fordi du er vant til at høre det modsatte. Og måske også har erfaret, at det modsatte ikke virker.
Starter du en slankekur med forbud mod forskellig slags mad, vil du konstant fokusere på den mad, du ikke må få. Der er nemlig ikke noget så attraktivt som det, der er forbudt. Og når kuren er forbi (eller endnu før), er der overhængende fare for, at du en dag sætter dig og grovæder af alt det, du ikke måtte få.

At slanke sig handler først og fremmest om at tænke de rigtige tanker. At lære at visualisere. At se dig selv som slank og overhovedet ikke fokusere på, at du er overvægtig. Du skaber dine egne omstændigheder i tankerne. De er basis for dine handlinger.

Og spis så! Spis mange små måltider dagen igennem. Spis før du bliver rigtig sulten. Spis masser af dejlige frugter og grønsager. Hav lidt frugt og grønt med dig overalt, så du ikke overraskes af sult og ender med at gå ind i en chokoladebutik og købe slik for hele formuen.
Frugt, tørrede figner, lidt nødder – mætter på en god måde og feder ikke. Husk også altid at have en flaske vand med i tasken og drik, drik, drik! Tørst kan ofte give sig ud for sult, og man begynder måske at spise helt tilfældig junkfood, skønt sagen kunne være klaret med en halv flaske vand og et æble. Spis groft brød uden smør, tørstegt kød el. fisk. Masser af salat.

Lærer du dig selv at tænke, at du er slank, og har du altid lidt frugt og vand lige ved hånden, kan du ikke undgå at slanke dig, hvis du er overvægtig. Eller at holde vægten, hvis det er det, du ønsker. En metode, der kan bruges af hele familien.

De fleste tror, det er svært at slanke sig. I virkeligheden er det så enkelt, at det for mange næsten er ubegribeligt. Og så er der ikke andet at gøre end at prøve det af og få vished for sagen. God fornøjelse!

Jeg har gennem mange år rådgivet overvægtige efter min egen lette og naturlige metode. Denne metode har jeg brugt som basis for min lille bog ”Slank på den lette måde”.