Solstråler – varme, energi og overskud

Written by Irma on . Posted in Visualisering

 

Føler du dig trist, opgivende og energiforladt, lidt for tilbageholdende eller bare kold indeni (og udenpå) over en periode eller en enkelt dag, er en visualisering med solstråler kuren for dig. Den er også god i den mørke tid hvor vi hungrer efter lys, sol og varme. Rent fysisk kan man jo få lysterapi mod vinterdepressioner eller købe en dagslyslampe, hvilket sikkert både er virksomt og dejligt. Er du ikke lige i den situation at det lader sig gøre for dig at få tilført lys fysisk på den måde, kan du i stedet visualisere lyset frem i og omkring dig. Eller du kan bruge visualiseringen som supplement hvis du i forvejen får fysisk lysterapi.

Du kan, med tanker og indre billeder, lade solen stråle omkring dig og dig, og du vil hurtigt mærke, at det giver dig mere kraft, energi og overskud.

Lyset er vidunderligt at trække livskraft og energi fra. Psykisk, men bestemt også fysisk. Du kan bruge det overalt, i et kort nu, eller gennem en længere, afslappende visualisering.

Solens stråler er noget af det dejligste du kan visualisere hvis du er lidt kold og indelukket. Blødt, gyldent lys fra solen der indhyller dig i behagelig varme og lys, og giver følelsen af en kærlig omfavnelse. Dét alene kan gøre underværker, og det er så let, så let.

Er du i en situation hvor du ikke rigtigt kan finde ro indeni, så træk solstråler ind omkring dig og hold dem fast så længe det lader sig gøre. Det kan gøres på et øjeblik og vil, selv hvis du er i gang med andre ting, give en god virkning. Du vil kunne mærke et vist overskud og lidt mere glæde efter det.

En visualisering med solstråler begynder med at du placerer dig behageligt. Slap af. Det er bedst at lukke øjnene, men føles det forkert for dig, så lad dem være åbne og fokuser på en fysisk ting tæt på dig, så øjnene ikke vandrer og tager forstyrrende indtryk ind.

Visualiser at solen står højt over dit hoved, stor og strålende. Se og føl at den skinner ind mod din hud fra alle sider og varmer på en behagelig måde. Ikke for varmt og ikke skærende eller brændende. Kun med lys og kraft. Når du føler dig omsluttet af sollyset og mærker det, da hold det fast så længe det føles behageligt.

Nu skal du også have solstrålerne ind i din krop. Forestil dig at du åbner dit hoved øverst oppe. At du lader det åbne sig som en stor blomst der folder sig ud. Inviter nu solens stråler til at trænge ind gennem dit hoved og gennemlyse og varme alt på sin vej. Give næring, energi og overskud.

 

Lys og varme

Mærk hvordan du suger kraften og styrken fra lyset til dig nu. På alle måder. Det gyldne lys giver glæde til dine tanker. Det heler fra hovedet og videre ned i halsen, hvor de gyldne stråler løsner op på steder du spænder en smule. Føl at din hals bliver afslappet. Se at de behagelige lune stråler blødt vandrer videre ned gennem kroppen. Ind omkring hjertet hvor de luner eller løsner op for en lidt forknyt tilstand, måske ligefrem sorg. Skuffelse eller vrede. De mildner og beroliger. Lad solstrålerne blive omkring hjertet så længe du ønsker det, hvorefter de fortsætter ind omkring solar plexus. De løsner, heler, giver glæde, tryghed og ro, også her. Og varmer dig hvis du er kold.

Lad de gyldne solstråler vandre hele vejen ned gennem dig, samtidig med at du slapper godt af under din visualisering. Er der steder som specielt har behov for heling og varme, så hold strålerne fast der et stykke tid, og se stedet badet i lyset. Forestil dig de steder blive varmet op og oplivet af solstrålerne, indtil du til sidst lader lyset flyde ud gennem fødderne. Eller du holder på lidt af det.

Var det så dejlig en oplevelse at du gerne vil mærke den igen, kan du bare tage en omgang mere. Hold det så længe i dig som du føler det er godt. Giv derpå slip og mærk at du er varm, afslappet, helet og fyldt op med rare følelser og energier.

Føl til sidst taknemmelighed over for den gyldne sol du er i stand til at visualisere og benytte dig af. Du får brug for den igen.

 

En hurtig version

Det kan gøres på et øjeblik, når som helst og hvor du end befinder dig. Også her gælder det at opstår der midt i din pulserende dagligdag et pludseligt behov for mere energi, heling eller trøst, kan du uden videre tage en meget hurtig, mindre visualisering, også selv om du er sammen med andre. Ja endog hvis du sidder i møde og føler dig presset. Kald sollyset frem. Tænk ikke i sådan en hurtig situation på at åbne dit hoved eller gøre andre forberedelser der tager tid. Slap af så godt du kan. Og kan du ikke slappe af i situationen, så bare gå videre og vid at solen varmer, styrker og beroliger dig alligevel. At den giver overflod af lys og glæde, uanset hvor mørkt det så er i vejret, selv midt om natten.

Kør hurtigt det gyldne sollys igennem dig og behold en del af det. Ingen vil kunne hverken se eller mærke på dig at du visualiserer i – måske kun – et par minutter. Men du vil mærke en forandring efter at have brugt dette fantastiske redskab. Dit energiniveau kan hæves (lidt eller meget) på et øjeblik og samtidig give dig et bedre overblik. Eller bare stabilisere dig lidt mere end før.

Fra bogen ”Tænk dig til det hele, visualisering – guide og ideer”. Bogen kan lånes som e-bog på eReolen.

 

 

 

 

 

Sov godt – med visualisering

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Visualiseringer til afslapning og rolig søvn

Mon ikke de fleste har prøvet ikke at kunne falde i søvn. Du vender og drejer dig i det uendelige indtil du sveder, pulsen bliver hurtigere og adrenalinen er efterhånden på et niveau hvor du i stedet er klar til at stå op og gå i gang med næste dags arbejde. Skønt du er dødtræt, kan du ikke finde ro, og søvn er et uendelig fjernt mål.
Her kan visualisering hjælpe dig ind i søvnen. Kig herunder. Måske falder du i søvn før du er færdig med at læse.

 Den grønne eng

Denne lille visualisering ligner den, jeg har anbefalet til børn – nederst på siden. Denne er bare lidt mere forenklet og hurtig at gribe i en håndevending.
Læg dig godt til rette. Slap af i alle muskler og træk vejret langsomt.
Se for dit indre blik, at du ligger på en lysegrøn eng en vidunderlig sommerdag. Omkring dig er vilde blomster, blå, rosa, hvide. Du ligger i skyggen af et træ med lukkede øjne og langsomt åndedræt. Omkring dig er fred og ro. Det eneste du hører er biernes summen i blomsterne og fuglene der synger. Den bløde lune vind fejer af og til let hen over din hud. Du mærker det bløde græs du ligger på. Gennem træets blade kan du ind imellem mærke solens blide varme. Lyt til dit rolige åndedræt. Langsomt vil du mærke en vidunderlig slaphed i hele din krop, der bliver tungere og tungere.

 Stille vand

Gør dig tung i kroppen og forestil dig, at du ligger på en blød luftmadras på en lille sø og vipper blødt og behageligt. Der er høje siv omkring dig, så der er ingen fare for du sejler væk. Vandet er lavt, du er i sikkerhed. Det er en dejlig lun dag. Du mærker stilheden, den blide bevægelse fra vandet, hører fugle, mærker den lette vind mod din hud. Du synker helt ind i stilheden hvor din krop bliver tungere og tungere. Du bliver ét med vandet, luften og alt omkring dig.
Hold billedet så længe du kan, slip langsomt og glid ind i søvnen.

Disse to små visualiseringer er fra min bog “Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.

Havet

Det er dejligt beroligende at visualisere havet. Sæt eller læg dig et behageligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret, og slap af. Tag et par dybe indåndinger, lyt til dit åndedræt og gør dig tung i hver del af kroppen. Luk øjnene og se havet for dit indre blik. Du sidder i sandet og ser ud over det blå hav. Det kan være et sted du kender, eller et du opfinder.
Du er helt alene som du sidder der i sandet, afslappet og i ro. Havet sender en frisk, behagelig duft ind mod dig. Du indånder den friske luft ved din dybe, langsomme vejrtrækning.
De eneste lyde du hører er mågerne, en let vind og de små bølger der skyller dovent ind over bredden. En efter en, igen og igen. Se på de små, skummende bølger der skyller ind over sandet og langsomt flyder tilbage i havet. Hele tiden på samme rolige, søvndyssende måde. Bliv ved at se på bølgerne der kommer frem – og langsomt trækker sig tilbage, det samme om og om igen. Frem og tilbage. Langsomt, hele tiden på samme måde. Mærk hvor rolig du bliver af at se på det, som er det samme og aldrig forandrer sig.
Koncentrer dig om at holde billedet af de små bølger fast i dit hoved. Disse monotone bevægelser vil slappe dig af og stabilisere dig.

 Rosa visualisering

Farver er gode at bruge i visualiseringer. Denne visualisering er så blød, dejlig og beroligende.

Læg dig et sted, hvor du er helt i fred og ro. Se for dit indre blik den sarte, blide rosa farve, som en rosakvarts. Dener en helt vidunderlig blid og blød farve du kan bruge hvis du er urolig, vred eller ulykkelig. Den er helende og giver ro i sindet, så du kan falde i søvn, eller bare slappe af og have det godt.
Visualiser den rosa farve omkring dig, hvis du trænger til en kærlig omfavnelse, og du vil hurtigt mærke en meget dejlig og positiv forandring.

 Ømme muskler

Anspændte muskler kan du give en dejlig visualisering, og du vil straks kunne mærke en virkning. Hvor tit oplever vi ikke at få ømme muskler omkring skuldrene eller at have ondt i nakken. Hvad med at bestille verdens billigste massør til at løse det problem?
Sæt eller læg dig og slap totalt af. Visualiser at der nu står en massør og giver dig blid massage på det sted hvor du har ondt. Bliv i følelsen, og mærk de varme hænder på din hud. At der bliver arbejdet godt og behageligt med dine muskler, og at det lindrer og afslapper. Og det gør det, ikke bare i visualiseringen, men også i din fysiske krop.

Disse 6 små visualiseringer er fra min nyeste bog “Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.


Små visualiseringer mod stress

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Let stress kan afhjælpes

Ved uro eller stress kan du hjælpe dig selv med små, nemme visualiseringer. De er meget virksomme og lige til at trække op af baglommen, klar til brug.

Det bedste er at lægge dig på sengen eller sætte dig i din bedste stol med lukkede øjne og gøre dig tung i kroppen. Men er du for stresset til at kunne overskue det, kan du nøjes med en hurtig visualisering hvor du befinder dig. Du kan gøre det på fem eller ti minutter og alligevel få en rigtig god virkning.

Havet er dejligt beroligende at visualisere. Sæt dig et behageligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret, og slap af. Tag et par dybe indåndinger, lyt til dit åndedræt og gør dig tung i hver del af kroppen. Luk øjnene og se havet for dit indre blik. Du sidder i sandet og ser ud over det blå hav. Det kan være et sted du kender, eller et du opfinder.
Du er helt alene som du sidder der i sandet, afslappet og i ro. Havet sender en frisk, behagelig duft ind mod dig. Du indånder den friske luft ved din dybe, langsomme vejrtrækning.
De eneste lyde du hører er mågerne, en let vind og de små bølger der skyller dovent ind over bredden. En efter en, igen og igen. Se på de små, skummende bølger der skyller ind over sandet og langsomt flyder tilbage i havet. Hele tiden på samme rolige, søvndyssende måde. Bliv ved at se på bølgerne der kommer frem – og langsomt trækker sig tilbage, det samme om og om igen. Frem og tilbage. Langsomt, hele tiden på samme måde. Mærk hvor rolig du bliver af at se på det, som er det samme og aldrig forandrer sig.
Koncentrer dig om at holde billedet af de små bølger fast i dit hoved. Disse monotone bevægelser vil slappe dig af og stabilisere dig.

Skyerne er en anden god visualisering hvis du er anspændt. Sørg for at være alene og afslappet i bare ti minutter.
Træk vejret dybt. Bliv afslappet i hele kroppen.
Visualiser at du ligger på en eng. Du er helt alene og alt er stille. Der er kun naturlyde omkring dig. Ingen mennesker er at se, hverken tæt på eller længere væk. Der er lunt, og du føler dig tryg og afslappet.
Du ligger helt tung og ser op på skyerne der langsomt vandrer af sted mellem hinanden. Store og små hvide skyer glider sløvt videre og videre under den lyseblå himmel. Danner mønstre. Fantasidyr. Langsomt, en efter en. Videre og videre. Den ene sky efter den anden i forskellige former. Blødt, langsomt.
Bliv i din visualisering så længe du føler det behageligt og indtil du er afslappet. Når du føler dig rolig og i balance, kan du langsomt begynde at bevæge hænder og fødder en smule og åbne øjnene igen.

De visualiseringer kan du altid huske på og bruge i en håndevending hvis du lige trænger til at falde lidt ned. Det kan gøres meget kort, evt. hvis du er på arbejde – bare ved at du lige synker ind i dig selv i to minutter og enten ser skyerne eller havet bag dine lukkede øjne, mens du trækker vejret langsomt.

Du kan gøre det endnu mere enkelt ved blot at lukke øjnene, slappe af og se at din stress fordamper. Forestil dig at der trænger damp ud af din krop, og at din stress nu forlader dig, mens du ligger og er tung og totalt afslappet. Det syn og den følelse kan æde en stor mundfuld af den overskydende energi du gerne vil af med.
Når du føler dig rolig, så sæt noget andet i stedet. Blid energi. Bestem, at du lader et rosa lys komme frem og lægge sig omkring dig. Samme rosa farve som en rosakvarts. Let, enkelt og dejligt afslappende.

Blomster kan også bruges i dine afstressnings-visualiseringer. Luk øjnene og visualiser at du ligger på en blød eng og kigger på høje, vilde blomster, der af vinden bliver skubbet så de svajer en smule frem og tilbage. Af og til kommer der en sommerfugl og sætter sig i nogle af blomsterne. Fuglesang. Behagelig varme. Det samme hele tiden. Intet andet. Du forestiller dig bare at du ligger og kigger og bliver rolig, døsig og afslappet.
De samme visualiseringer kan du bruge til at falde i søvn på.

Denne tekst er hentet fra min bog “Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”. I bogen finder du mange flere visualiseringer, lige til at bruge.
Bogens forord er skrevet af læge og sundhedskonsulent (tidligere Radiodoktoren) Carsten Vagn-Hansen.
Bogen kan købes som E-bog eller lånes som E-bog på eReolen.

 

BANGE FOR EKSAMEN?

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Glem din nervøsitet. Du kan hjælpe dig selv til en rolig eksamen

Eksamensskræk kan lamme selv den bedste. Hvor tit har vi ikke oplevet enten os selv eller andre, der skulle præstere noget stort, at være helt ude af flippen af nervøsitet. Men der er hjælp at hente. Den følelse kan nemlig stabiliseres, måske endda helt fjernes, med visualisering.

Visualisering er forestillinger, indre billeder, du selv skaber, så de kommer til at ligge i dig – klar til at hive frem på eksamensdagen. Det virker fantastisk.

Læs visualiseringen herunder igennem, luk så øjnene og se det for dig som en lille indre film med dig selv som hovedperson. Eller få en god ven til at læse den højt for dig, meget langsomt og med gode pauser.

Slap godt af, træk vejret dybt og gør dig tung i kroppen.

Se situationen for dig

Se nu den situation for dig, du ønsker kontrol over. Se hele eksamens-forløbet. Du har forberedt dig så godt som muligt. Du kan huske det, fordi vi intet glemmer af det vi har lært.

Husk at slappe af. Øv dig på langsom, dyb vejrtrækning, som du især skal bruge ved eksamen for at få ro på. Da flyder alt lettere og tankerne samler sig.

Sig til dig selv, at det er ok, du ikke lige præcis kender det nøjagtige forløb ved eksamen. Du er godt forberedt, så du skal bare slappe af, så kommer det frem uden anstrengelse.

Tag det roligt

Og så lidt mere konkret: Se (stadig i din indre film) dig selv tage tøj på, du føler dig godt tilpas i, når du skal til eksamen. Alt er fint, du er glad og rolig. Du har netop løbet en rask tur, så toppen af din stress er løbet væk. Tænk: Om jeg kan svare øjeblikkeligt på alle spørgsmål eller lige skal tænke mig om, er ikke det afgørende.

Føl dig ikke presset. Ingen forventer, at du er hurtig. Se for dig, at man venligt giver dig tid til at svare lige præcis din måde.

Sig højt til dig selv, lige nu og senere: ”Jeg kan!” Ord er meget virksomme i den sammenhæng. Der sidder nogen og venter på dig som også ved, du kan. Skulle du lede efter et svar, så slap af og vid, at du har kontrol. Alt vil gå godt, fordi du tager det roligt.

Hvad er det værste? 

Men hvad nu hvis du ikke er sikker på svaret? Hvad er det værste, der kan ske? At du går helt i baglås? Hvis ”ja”, så fortæl dig selv, at du kan overvinde det. Bare giv dig tid og træk vejret langsomt og dybt.

Se på ham, der spørger. Han tror på, du kan svare når du lige har sundet dig. En lille pause er helt ok.

Du kan i sådan et tilfælde sagtens sige det til censor: ”Jeg er nervøs og har brug for lige at trække vejret.” Måske kan du sætte dig og drikke en slurk vand.

Slap af i skuldrene så blodet kan cirkulere frit.

Se, at alt nu er ok og hjernen begynder at virke. Du har tid, og ingen forventer noget umuligt. Du skal kun svare på det du allerede ved.

Hvad er det næstværste?

Er det et forkert svar? Alt vil næppe være ødelagt af et forkert svar. Det er det samlede billede der giver resultatet.

Der forventes kun at du gør dit bedste – og det kan du altid.

Se i din indre film, at du kan være en smule usikker på et svar. Men du ved, at du bare skal gøre det så godt du kan. Se, at dit ansigt er roligt, selv om du kan være lidt i tvivl. Du vil komme med det svar du føler er rigtigt. Det er det bedste du kan gøre.

 Første indskydelse 

Den første indskydelse er tit rigtig. Derfor svarer du det, du først tænker. Du har det godt, for du har gjort hvad du kunne.

Se din egen rolige kerne dybt inde, hvor alt dét ligger, du har lært. Du løsner dine spændte muskler og ved, at nu kan det, du har lært, komme ud.

Hold godt fast i din indre film og se hvordan du klarer det hele med ro og god kontrol.

 Ro og overskud 

Se at du får mere overskud, fordi du mærker den gode stemning. Dine omgivelser bliver smittet af din ro, så alt bliver et positivt samarbejde.

Når du mærker at alt nu er ok og du føler dig mere modig til at gå til eksamen, så luk langsomt ned for din visualisering, åbn øjnene og mærk din krop igen. Vid at alt nu er under din kontrol og vil ske afslappet og på den bedste måde.

Øv dig flere gange på denne visualisering i forvejen, så den sidder lige i ærmet til din eksamen. Det er virkelig et godt redskab til at give dig ro og sikkerhed og klare tankerne.

Et godt råd – udover visualisering – er: Spis sundt, drik masser af vand, sørg for motion og nok søvn. Det hjælper alt sammen til ro, balance og koncentration.

Jobsamtale 

Skal du til jobsamtale kan denne visualisering også bruges, og det kan den i masser af andre sammenhænge. Da skal du blot sætte billeder ind, der passer til din situation.

Denne artikel er på basis af bogen ”Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”.

Knuden forsvandt ved tankens kraft

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Smertefri “operation”

Dette eksempel på visualiseringens slående kraft. Jeg har oplevet det på egen krop og efterfølgende skrevet om det i min lille slankebog ”Slank på den lette måde”, der handler om at slanke sig via tanker og visualisering. Jeg har også skrevet om denne oplevelse i bogen “Tænk dig til det hele, visualisering – guide og ideer.” Og jeg fortæller om det i mit foredrag.

Nogen vil kalde det, der skete, et mirakel. Hvilket stof mirakler så end er gjort af, ser jeg det dog som noget helt naturligt. Jeg har efterfølgende talt med mange, der har prøvet noget lignende. Men at der kan være så stor kraft i tanker, som jeg oplevede i den situation, jeg her vil omtale, rystede mig alligevel lidt dengang, på den positive måde:

En sommer havde jeg af og til mærket, at det gjorde ondt bag på mit ene ben. På ret kort tid viste der sig en kæmpestor knude nøjagtig det sted, hvor det havde gjort ondt. En åreknude, tænkte jeg.
Jeg lod nogen tid gå og tænkte: Jeg ignorerer det. Skidtet er kommet af sig selv, så kan det vel også forsvinde af sig selv. Men men men… sådan gik det ikke.

En månedstid efter at knuden var blevet til fuld størrelse tog jeg til lægen, som selvfølgelig bekræftede, at det var en åreknude. En af de store og grimme. Han er samtidig idrætslæge og vidste alt om den slags. Jeg spurgte: ”Er der bare en minimal mulighed for, at den kan forsvinde af sig selv”? Svaret kom omgående. Det var der absolut ikke. Den slags skal opereres. Han foreslog, at han straks kontaktede hospitalet, så jeg kunne få den fjernet.
Det var jeg ikke helt med på. Derfor slog jeg det hen og sagde, at det måtte vi se på lidt senere. I den periode havde jeg masser af foredrag rundt i hele landet. Jeg havde simpelthen ikke tid.

Som dagene gik, blev jeg mere og mere gal på den dumme knude bag på mit ben. Den var virkelig stor og grim. Og øm også.
Pludselig slog tanken mig: Til krig mod skidtet! Den skal ikke få lov at overleve. Jeg bestemmer over min egen krop. Men hvordan min egen vilje så skulle føres ud i livet, vidste jeg ikke lige her og nu.
Jeg havde hørt, at man kan tænke skavanker, ja endda sygdomme, væk. Men… jeg havde dog altid været en smule skeptisk overfor den slags. Nu tænkte jeg: Det skal prøves. Hvad har jeg at miste?

Jeg sagde ikke til nogen, at jeg tænkte sådan. Eller at jeg ville gøre forsøget i det hele taget. Måske følte jeg, det var lidt flovt, især hvis det ikke lykkedes. Godtroende, let at narre – jo, jeg hørte på forhånd andres domme. Det krævede faktisk lidt indre overtalelse for at få mig selv til at tro på det.

En aften sagde jeg til mig selv: Så går jeg i gang! Og det gjorde jeg, helt på min egen måde. Jeg havde ikke fået nogen forklaringer om, hvordan det eventuelt kunne gribes an. Men da jeg var kommet i seng, tænkte jeg:
Nu ser jeg en stor, blå laserstråle for mig. Den skal komme ud af det bare ingenting og stråle lige ned i mit ben og fjerne knuden. Jeg vil se for mig, at den reparerer knuden, lidt efter lidt. Og at alt falder på plads igen på en sund måde.

Det var lidt af en overvindelse at holde koncentrationen på en stor, blå, virksom laserstråle, som ikke var der. Eller – var den?
Aften efter aften hentede jeg, via tankerne, min blå laserstråle frem og placerede den, stadig via tankerne, direkte i knuden på mit dårlige ben. Om ikke for andet, så fordi jeg var stædig. Og fordi intet skulle være uprøvet.

Jeg blev bedre og bedre til at koncentrere mig i længere tid. Mens laserstrålen var ”på”, rørte jeg aldrig ved benet. Jeg lå helt stille og bare visualiserede strålen og holdt den på plads med tankerne.

En aften, kort tid efter at jeg var begyndt, blev jeg meget overrasket. Jeg mærkede, at området hvor knuden var, blev helt varmt mens jeg visualiserede. Det blev ved at være varmt, indtil jeg ikke mere tænkte på strålen. Det gjorde mig meget forbavset, at der var en sådan fysisk reaktion på mine tanker.
Først tænkte jeg, at det nok bare var en fiks ide, jeg havde fået. Og jeg rakte hånden om bag på benet og mærkede efter. Det var rigtigt. Området med knuden var langt varmere end benet ellers var. På andre tider af døgnet, hvor jeg ikke visualiserede laserstrålen, var knuden ikke varmere end resten af benet, konstaterede jeg i dagene efter.

Nu begyndte jeg at hente strålen frem flere gange om dagen. Faktisk så tit jeg havde en pause og kunne koncentrere mig om det.
Nogle uger senere så jeg, yderst forbavset, at knuden var blevet mindre. Og sådan gik det, at den med tiden svandt ind så den var på størrelse med en ært – og til sidst var den væk! Helt og fuldt. Der var end ikke spor af den. Jeg tænkte først, at den nok ville vise sig igen i større eller mindre form. Men det skete ikke, og det er flere år siden nu.
Det er for mig endnu et bevis på, at der er masser af kraft i tankerne. En kraft, der også viser sig fysisk i kroppen.

Efter at have læst det eksempel vil du måske sige: Jamen – kan vi så i virkeligheden alt med vores tanker? Tja, da jeg ikke ved, hvad ”alt” kan indbefatte, kan jeg ikke svare på det. Men i det store og hele mener jeg, vi er i stand til langt mere end vi kan forestille os – med vores tanker. Sikke en kraft, sikke en styrke, sikke et mod, det kan give.

Efter at min knude var sporløst forsvundet, var jeg glædeligt forbavset og nærmest ”høj” over det, der var sket. Jeg fortalte det til alle, der gad høre. Men til min overraskelse havde de stort set alle en masse bortforklaringer.

”Nåe, jamen det var nok noget andet. Den ville sikkert være forsvundet alligevel, osv.” (Jamen –forsvundet alligevel – det havde ikke mindre end to læger jo forklaret mig, at den ikke kunne …).

I mellemtiden var min tidligere læge flyttet, og den nye var overhovedet ikke interesseret i min forklaring om det, der var sket, ja, det virkede endda som om hun slet ikke troede mig.
Og jeg tænkte: Hvorfor enten bortforklaringer eller denne totale uvilje til at sætte sig lidt ind i det, der er sket – er det da ikke fantastisk, at noget så stort kan gøre med så lille en indsats? Hvorfor er vi tit så bange for at tænke lidt anderledes end vi er opdraget til? Når det nu virker! Hvorfor tør vi ikke gøre totalt ufarlige forsøg med os selv, som vi intuitivt føler for? Har intuitionen slet ingen ret? Måske er det i virkeligheden den, der fortæller dig, hvad du skal gøre med dit liv. Den, der virker. Hvis du ellers lytter.

Visualisering mod kræft og knuder

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Visualisering kan bruges mod alverdens sygdomme og skavanker. Vi visualiserer hver eneste dag, som regel helt ubevidst. Den visualisering, som kan bruges mod sygdomme, handler om at styre tanker og indre billeder bevidst – mod et bestemt mål. I denne artikel kan du læse nogle forslag til, hvordan du kan bruge visualisering mod kræftknuder. Det er kun ideer. Vil du visualisere, så sats på at gøre det, så det passer til din egen personlighed. Hvordan og i hvor høj grad din visualisering vil virke, kan ingen vide. Men da mange har haft gode – ja endog forbavsende resultater – med visualisering, er det et forsøg værd.

Brug den blå laserstråle

Opfind – og se for dit indre øje – en blå laserstråle. Mod kræftsvulster og andre knuder kan visualisering med den blå laserstråle give overraskende positive resultater når du holder ud, visualiserer så tit du kan og TROR på, at det vil virke. Metoden er meget kraftfuld og kan bruges til knuder af enhver art. Her skal indskydes, at har du en alvorlig sygdom (eller bare tror at du har det), skal du søge læge. Men det forhindrer dig absolut ikke i samtidig at bruge visualisering som ekstra hjælp til helbredelse og at tro på at du har magten over din egen krop.
Bruger du denne form for visualisering samtidig med at du får lægebehandling, kan forløbet vise sig at gå lettere og hurtigere mod en bedring.

Husk at slappe godt af, både når du visualiserer bevidst, men også når du ikke gør det. Afslapning i sig selv er med til at stabilisere din krop og give bedre muligheder for sundhed.

Bestem at du vil vinde

DU har magten over din egen krop. Bestem dét når du går ind i en i en visualisering som denne. Du er ikke et hjælpeløst offer, men du kan gøre noget for at hjælpe dig selv. Tænk positive tanker om det forløb du går ind i, og se lyse, lette indre billeder af at du nu kærligt tager dig af kroppen og hjælper den. Og at den er klar til at samarbejde.
Tro på at du har magt til at fjerne det der ikke skal være i din krop, og at du kan føre dit arbejde med kroppen til vejs ende på en god måde. At du har styrken til selvhjælp fordi den styrke ligger i alle mennesker. Mærk at der er en god, tryg følelse i dig nu.

Læs denne visualisering igennem og brug så essensen i den. Du behøver ikke at kunne huske det hele. Føler du senere at der ikke helt var ”nok” i din første visualisering, så læs bare visualiseringen en gang mere og prøv igen. Efterhånden vil du være helt på hjemmebane i din egen visualisering med den blå stråle og se de indre billeder på en måde, hvor de passer til dig.

Og her begynder den egentlige visualisering så:

Læg eller sæt dig et rart sted og slap fuldstændig af i kroppen. Luk øjnene. Lad dit åndedræt være dybt og roligt. Luk øjnene. Vid nu at du kan hjælpe din krop med at fjerne det der ikke hører den til. Der er kraft i dine tanker og indre billeder.
Se at du starter på denne hjælp til kroppen lige nu, og vær sikker på det har en virkning. Dine tanker og indre billeder er ”koden”, der nu giver ordrer til din krop om at blive/være rask.
Vær tryg imens det sker. Du kan kun gøre det rigtigt.
Se indad i din krop. Forestil dig at du kigger mod det sted i kroppen som du vil gøre sundt. Det kan være en kræftknude du har som du allerede er i lægebehandling for. Det kan være en anden form for knude. Under alle omstændigheder kan du selv arbejde på at fremme det positive forløb. Fortæl dig selv at din egen indsats har stor virkning.

Sæt fokuspå præcis det sted du vil behandle. Brug din forestillingsevne. Har du lidt svært ved at lokalisere stedet kun med tankerne, så rør forsigtigt ved det med din hånd. Eller rør så tæt ved stedet som muligt, hvor du tror knuden befinder sig, hvis knuden er indvendig. Slip hurtigt igen og rør ikke ved stedet mere. Det er tanken der skal gøre arbejdet, ikke hænderne.
Så er det lokaliseret, og du kan begynde at arbejde på stedet med det indre billede af din stråle – uden at ramme ved siden af. Det redskab du sender af sted via tanken skal nok finde vej det sidste stykke når du i forvejen har fokuseret.

 Laserstrålen

Se din visualisering som en lille film. Se for dit indre blik, at du sender en blå, kraftig laserstråle mod det syge sted og lader den svitse knuden, så knuden bukker under, splittes ad og forsvinder. Som når en dråbe vand rammer en varm kogeplade. Et kort nu, fordampning, indskrumpning – og der er ingenting tilbage.
Brug god tid på at observere at det sker, og hvordan det sker. Se at knuden langsomt svækkes og til sidst bukker under, tilintetgøres og fordamper.

Du kan også visualisere at knuden smelter og føres væk med blodstrømmen, hvis det føles mere rigtigt for dig. Forestil dig hvordan det sted, der før var sygt, nu langsomt bliver overtaget af raskt væv der heler stedet op igen.
Brug god tid på de billeder og den følelse. Vær i billedet, dér, inde i din krop, og bliv der så længe du kan holde fokus, og gør det på den måde, det passer bedst til dine tanker og indre billeder.

 Knuden er væk

Du kan afslutte hver visualisering med billedet af at din krop nu er rask. Se samtidig et nyt, sundt væv overtage stedet hvor knuden har befundet sig. Og at alt igen fungerer som det skal. Både billedet af fjerningsprocessen og rask-billedet kan være gode for helingsprocessen. Hvor længe du bliver i den første proces før du går til det afsluttende billede i visualiseringen er helt op til dig.

Knuden er næsten væk

Med den tanke kan du også vælge af slutte af. Vi er jo forskellige. At se sig selv som fuldstændig raske efter en visualisering ville for nogen føles helt forkert, ja nærmest som en løgn. Det må du selvfølgelig tage højde for. Alt skal foregå helt på dine præmisser hvor du hundrede procent kan samarbejde og sige ja til det du foretager dig – og tro på det.
Altså, har du brug for at tage processen i etaper i stedet for at se dig rask efter hver visualisering, er der intet i vejen for at du stadig ser din knude, men nu i bearbejdet form, svækket og mindre. På vej mod udslettelse.
Alligevel må du prøve at overbevise dig selv om, at din visualisering har ført dig et lille stykke videre mod din helt naturlige sundhed. Næste gang giver du så knuden endnu et dødsstød og kommer et skridt nærmere dit mål.

Uanset hvordan du visualiserer, så tænk på – og brug – dine visualiseringer flere gange om dagen og lad dem fylde dig med håb og glæde.
Det vil gøre godt i hele kroppen og afslappe dig med tanken om at det rigtige nu sker. At du har evnen til selv at hjælpe din krop. Mærk bare en dejlig stolthed og glæde over at du kan aktivere de kræfter i dig via dine tanker og indre billeder.

Når du vil afslutte, prøv så nærmest at ”høre” kroppen sukke befriet: ”Ah, hvor dejligt, nu kan jeg igen trække vejret frit. Blodet kan nu fjerne det der ikke hører mig til, og føre det væk. Det kan flyde frit til alle steder i mig for at opbygge alt hvad der er sundt. Jeg gør mig selv sund og frisk. Jeg er sund og rask.”
Lad din almindelige dagsbevidsthed langsomt vende tilbage, så du igen kan mærke energien i hele kroppen. Stræk dig, slå øjnene op, vip lidt med hænder og fødder, og du er tilbage. Et skridt nærmere sundheden.

 Styrk blodgennemstrømningen

Afslapning styrker blodgennemstrømningen, så blodet kan nå ud og vitalisere alle de dele af dit indre der skal have styrke til at bekæmpe sygdom. Derfor har afslapning en stor positiv betydning for alt i kroppen, også forebyggende. Gennem så lidt som afslapning kan du hjælpe kroppen til at holde – eller genskabe – balance i hele systemet.

Det vil være oplagt at du under visualiseringen har kunnet mærke stedet, du fokuserede på, blive varmere end før du begyndte. Måske at det prikkede en smule. Dette er dit fysiske tegn på at processen er i gang og dit arbejde virker. Men visualiseringen kan også virke selv om du ikke får den slags fornemmelser. Vi er forskellige, og visualisering vil også virke forskelligt.

Vær tålmodig. Fortsæt. I mange tilfælde skal der visualiseres over længere tid, inden virkningen er mærkbar.

Kroppen har en helt naturlig modstandskraft mod sygdomme, der forstærkes når man sætter bevidst ind på det. Denne modstandskraft er du nu i gang med at styrke med visualisering.

Det ovenstående er uddrag af min bog ”Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer”. I bogen kan du finde flere visualiseringer mod kræft, både lette og lidt mere omfattende. Men ingen af dem er svære.
Bogen viser også, hvordan du kan hjælpe dig selv ovenpå igen, hvis du føler dig skræmt eller magtesløs overfor din sygdom. Og hvordan du kan give dig selv meget smukke og dejlige visualiseringer, der får dig til at falde til ro – blandt andet med rosa lys.
Det ovenstående er fra bogen: “Tænk dig til det hele, visualisering – guide og ideer”. Bogen kan købes som E-bog eller lånes som E-bog på eReolen eller Mofibo.

 

Visualiser dig slank

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Jeg er slank!

Glem aldrig de ord, hvis du vil slanke dig. De er et startskud til din bevidsthed, som får dig til at se dig selv som slank. Det er fra dem, du henter kraften til at slanke dig. Og til at fortsætte som slank. Sig sætningen til dig selv mange gange om dagen, også selv om du er overvægtig. Det er fremtidsbilledet af dig selv, du skal se for dig.

Sig også sætningen i kritiske situationer. Kritiske situationer er de tidspunkter hvor du er ved at give op. Eller du tænker: Jeg venter lige en uge med at begynde at slanke mig. Men sætningen ”Jeg er slank” kan omgående vende det for dig og få dig til at holde fast i din nye beslutning. De ord virker som ”nødhjælps-medicin”. De får kroppen til at opføre sig som slank. Det er som et meget virksomt mantra, der er yderst brugbart.

Jeg er sikker på, at cellerne allerede fra det tidspunkt begynder at ændre sig en lille smule. Fra det øjeblik du forandrer – og fokuserer – din tænkemåde.

Du skaber det hele i dine tanker. Der starter det alt sammen. Det, du ser for dig, skaber du i din bevidsthed, i dine følelser, og det begynder at vise sig i din krop også. (Tænk bare på alle de ægtepar, der hen ad vejen kommer til at ligne hinanden mere og mere af udseende, højst sandsynligt fordi de fokuserer på hinanden – og de hunde og hunde-ejere, der også kommer til at ligne hinanden.)

Jeg er af den opfattelse, at enhver tanke omformes til noget, der er fysisk. Til kropskemi. At dine tanker og følelser forandrer dig fysisk. At tanker og følelser er grundlag for ændringer i celler og organer – positivt eller negativt.

Faktisk har jeg en stærk følelse af, at kunne vi undgå at fokusere på, at vi bliver gamle, og de dertil hørende sygdomme og skavanker vi mener hører med til alderdommen – kunne vi stort set undgå at det skete. Eller i det mindste ville alderdommen ikke indtræde så tidligt og heller ikke på så hæmmende en måde som den gør for mange. Jeg synes, det er en dybt interessant tanke, og andre end jeg har været inde på den. At vi skaber os selv i tankerne. I det, vi visualiserer.

Vi kender det fra placebo. At få en pille, som man tror virker mod en bestemt sygdom – og så er det i virkeligheden en snydepille. Måske en simpel kalkpille. Vi har hørt om masser af den slags eksempler, og de er almindeligt kendt i lægeverdenen.

Det, at man TROEDE PÅ, pillen ville virke, gjorde, at den virkede, selv mod alvorlige sygdomme! Det er blot én af de ting, der viser, at der er en enorm kraft i tanker, indre billeder og forventninger. En kraft, der giver et fysisk udslag, og som kan bruges til masser af ting. Også som basis for at slanke sig!

Det, vi tror er sandt, vil efterhånden slå rod i vores tænkevaner. Når du ser din nye slanke krop for dig, når du visualiserer det billede igen og igen, kan det være medvirkende til at ændre selve din kropsstruktur.

Hvis du har vanskeligt ved sådan lige her og nu at se det for dig, at det du tænker giver et fysisk resultat, kunne jeg give et par eksempler.

Husk lige på, hvad der sker, hvis du går og spekulerer over et eller andet krævende, du skal præstere. Måske en mulig kæreste, du skal møde for første gang, eller en jobsamtale, du skal til. Du får let ondt i maven, ryster lidt på hænderne, trækker vejret kort og uregelmæssigt, sveder mere, får måske røde knopper på halsen eller hovedpine. Er du nervøs for et eller andet, når du går i seng, kan du ikke sove, du kan få kraftig hjertebanken, og fortsætter det gennem længere tid, kan det give dig forhøjet blodtryk og meget andet. Alt dette sker alene på grund af de indre billeder, du ser for dig.

Det, du tænker, viser sig fysisk på masser af måder. Ikke bare i negativ forstand. Men også modsat. Når du er glad og forventende, kan du alt. Du får masser af kræfter, og du ser smukkere ud både i ansigtet og på hele din kropsholdning. Tænk på din første store forelskelse og husk på, hvad der egentlig sker rent fysisk under sådan en forelskelse – længe før man overhovedet rører ved hinanden.

Hvorfor skulle tanken – visualisering – om en slankere krop ikke også kunne være medvirkende til, at du taber dig? Visualisering vil – udover at den virker direkte her og nu og alene – få dig til at vælge den rigtige mad og motion – og alt andet, der tilsammen giver dig en slank krop og et let sind.

Fra min lille alternative slankebog ”Slank på den lette måde”.

Tanken – en utrolig kraft til forandring

Written by admin on . Posted in Visualisering

Flere og flere bliver klar over, hvor stor kraft der er i tanker, plus/minus. Tanken kan forandre. Tanken skaber. Du er, hvad du tænker!

Hvor mange er egentlig klar over, at det kan lade sig gøre at tænke en sygdom væk? Eller at man i det mindste kan tænke sig raskere. Men omvendt, at man også kan tænke sig syg – og at vi af og til gør det uden at være bevidste om, at det kan være noget, vi selv skaber?

En del ville rynke panden og i første omgang tænke, at den slags vist er noget hokus pokus. Men efterhånden er flere ved at opdage, at der er en enorm kraft i tanken, og at tanker forandrer os, fysisk. Plus eller minus. Også videnskaben er begyndt at ”løfte brynene”.

 Dybest set ved vi det jo, at tanken virker fysisk – og masser af os har oplevet det. En person, som sidder i lægens venteværelse, oplever ikke sjældent, at mens han sidder dér og venter, føler han sig pludselig fuldstændig rask. Alene ved tanken om, at hjælpen nu er på vej. Fordi han allerede ser sig rask, kan de tanker i visse tilfælde gøre ham rask! Han visualiserer den tilstand, og den manifesterer sig fysisk.

Er du nervøs, måske for en jobsamtale, kan tanken om det forestående gøre dig søvnløs, give dig hjertebanken, rystende hænder eller røde prikker på halsen.

Er du nyforelsket, føler du dig totalt ovenpå. Du tror, du kan alt. Og du kan alt! Fordi du tror det.

Altså, fysiske virkninger alene af tanken.

 Vi kender det også fra placebo. Patienten får en simpel kalkpille, men tror, det er en kompliceret pille, der vil helbrede hans sygdom. Og det er ikke uset, at sygdommen af den årsag kan forsvinde totalt. Alene fordi patienten var overbevist om, den ville forsvinde, vækkede de tanker hans selvhelbredende kræfter. Hermed ikke sagt, at alverdens sygdomme kan forsvinde på den måde. Men det sker, og ikke så sjældent som vi tror. Og vi kan lære at styre tankerne mod et positivt resultat. At visualisere. Arbejde med det og få glæde af det hver eneste dag og opnå større sundhed generelt.

I bogen ”Slank på den lette måde” gives en del opsigtsvækkende eksempler på netop tankens kraft. Bl.a. fortælles om en rigtig grim skavank, som forfatteren tænkte væk, skønt læger havde sagt, det kun kunne opereres væk. Det beskrives udførligt i bogen, hvordan det blev gjort, og resultatet kan bevises.

Bogen fortæller om lignende eksperimenter, som nok ville forbavse en del. Bl.a. om kontrollerede tanke-eksperimenter, der er gjort med kvinder, som ønskede større bryster – noget, resultatet viste, lykkedes, alene gennem denne visualisering. Men frem for alt viser bogen, hvordan man ved tankens kraft kan slanke sig. Helt naturligt. Og så holder det. Fordi det ikke handler om nogen kur, der tit gør ondt værre. Men i stedet om, at du lærer at bruge tankerne på en bestemt måde, så det skaber en fysisk forandring i cellerne. Og ændrer din livsindstilling.

Måske et forsøg værd – dét med tanken – da ”værktøjet” jo altid er lige ved hånden og ganske gratis. Såe … hvorfor ikke begynde at fokusere tankerne, give det en chance, og ikke nøjes med at høre andre fortælle om kraften i tanken. Men også selv gøre sine forsøg – og forbavses.

Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer

Written by Irma on . Posted in Visualisering

Lær at bruge tankerne bevidst, og du vil se forbavsende resultater! Bogen giver, i et let sprog, helt konkrete visualiseringer til lindring af smerter, mod stress og afhængighed, til en slankere krop, skønhed, en lille ansigtsløftning, glæde, hvordan man tiltrækker en kæreste, søvnvisualiseringer, visualisering ved lammelser – og hvordan man snyder alderen.

Forfatteren fortæller hvordan hun selv fjernede en knude med visualisering. Der gives redskaber til, hvordan visualisering kan bedre – eller måske helt fjerne – alvorlige sygdomme, og bogen guider i flere visualiseringer mod kræft.

Samtidig fortælles hvordan farverne virker. Forord af læge Carsten Vagn-Hansen.

TaenkDigTilDetHeleForside_440x567pxTænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer
Irma Lauridsen
Forlaget Vanessa
ISBN 978-87-988541-5-9
144 sider, 149 kr.

Se den hos boghandleren

(Bogen er udkommet i 4. oplag)

Foredrag om visualisering kan bookes på post@irmalauridsen.dk.  Læs om foredraget ved at klikke på “Hør Irma”.

Se flere af mine bøger under “Bøger” og læs uddrag.