“Da jeg så dig” (roman)

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

“Blændende godt skruet sammen. Fantastisk! Rystende. En helt anderledes kærlighedsroman – lige til at få kuldegysninger af. Fordi det her kan ske for enhver af os, når som helst, hvor som helst. Alle stjerner til den bog!” – N. Holst

“Virkelig virkelig spændende bog med gode, overraskende ‘twists’. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, da Irma’s levende måde at skrive på i den grad fængede mig. Ligesom jeg blev fænget af og kunne leve mig ind i hovedpersonen Anna’s oplevelser .. for det kunne vel også ske for mig? Ville ønske jeg havde ‘den første læsning ’tilgode’.”  – T. Weis

“Smuk smuk bog! Tusind tak for en dejlig læseoplevelse. Fyldt med kærlighed, smerte, sorg og LIV. Jeg er vild med slutningen. Tillykke! Den roman kan du være umådelig stolt af!” – A. Porup

“TILFÆLDIGE KYS” (noveller)

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Anmeldelse af ”TILFÆLDIGE KYS”, noveller

Den skrøbelige kærlighed

Irma Lauridsen viser nye facetter af forfatterskabet i sin novelle-samling.

Af Vibeke Kruse

Forfatteren Irma Lauridsen har udgivet et stort antal bøger for børn, unge og voksne.

Gennem årene er det blevet til flere romaner, interview-bøger, børnebøger og livsstilsbøger, og nu har Irma Lauridsen skrevet sin første novelle-samling, »Tilfældige kys«.

Samlingen viser en helt ny side af forfatteren, som facetterer billedet af hendes omfangsrige og bredspektrede forfatterskab.

Det er nemlig ikke kun novelle-stilen, der er ny for Irma Lauridsen, det er hele den sproglige komposition og nerven i de stærke fortællinger, der griber læseren om hjertet, når hun skriver om kærlighedens styrke, dualisme af sorg og glæde og om dens skrøbelige væsen.

Mod til at elske

Det er en novelle-samling med genkendelighed for alle, der vil læse og forstå de nærværende og inderlige fortællinger, der også rummer smerten som en del af kærlighedens væsen.

Novellerne handler stort set om os alle sammen, om alle, der har mod til at elske og som ved og erkender, at kærlighed gør mennesker sårbare.

For når man elsker, risikerer man også at miste. Og det gør altid ondt.

Irma Lauridsen har i øvrigt også malet bogens stemningsfyldte forsideillustration, som med hele sit væsen understreger novellesamlingens inderlighed og styrke.

Forfatteren har med novelle-samlingen vist, hvordan hun til stadighed forstår at forny sit forfatterskab med fortællinger fra livet, der er vores.

“UDEN AT VIDE DET” (Ungdomsbog)

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Bogen “Uden at vide det” er en lille sjælden perle, en uforudsigelig mystisk, men spændende og anderledes bog.  Som læser bliver man draget ind i den unge hovedperson Leos forvirrede, gådefulde verden. Hans mange forsøg på at finde ud af, hvor han er og hvorfor han er der lige der.

Man forstår hans søgen efter forældrene og dem han kender. Man mærker han stigende forvirring, hans frustration, håbløshed, vrede og følelsen af meningsløshed. Han kan ikke huske, hvordan han er endt, hvor han er. 

På en måde er det er ualmindelig spøgelseshistorie, fordi den er set gennem spøgelsets egne øjne, ligesom i filmen “Ghost” og filmen “Den 6.sans.” 

Bogen giver fuldkommen god mening og forløsning for læseren til sidst, hvor man følger Leo i den overraskende opklaring.

Hanna Schrøder

De andre tager altid det bedste

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Hej Irma, og mange tak for e-bogen ’De andre tager altid det bedste’ som jeg læste med kæmpestor fornøjelse! Kunne slet ikke lægge den fra mig igen.

Den fik mig virkelig til at more mig, ja, til at grine højt visse steder og tænke: Yes! Det er jo præcis sådan det er, bare sagt på Irma-sprog.

Du rammer jo plet, når du beskriver danskerne og du holder bestemt ikke hånden over dig selv. Så nu ved vi, hvordan du også kan være (smil).

Men bogen fik også en lille tåre frem i øjenkrogen visse steder, for det er jo også de ømme ting, du skriver om. Det, vi ikke altid ser dybt nok i dagligdagen. Det, der gør ondt.

En samling skønne klummer og små artikler, der helt sikkert vil give meget til mange andre end mig.

Knud Hansen

Om ‘Elskede Rosa’, ‘Slank på den lette måde’ og ‘Tænk dig til det hele …’

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Kære Irma Lauridsen

Jeg har nu læst 3 af dine bøger: Tænk dig til det hele, Elskede Rosa, Slank på den lette måde (læst i nævnte rækkefølge).

Den første og den sidste i rækken er gode håndbøger som kommer til brug i hverdagen. De har begge givet mig meget at tænke over – og jeg bruger mange af dine råd/vejledninger

Den midterste: Elskede Rosa…. Uha hvor den greb mig. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig. Læste længe af gangen og skulle altid liiiiiige læse en sætning, et afsnit, en side osv mere før jeg ville lægge den. Og da jeg lukkede bogen til sidst efterlod den bare et tomrum. Ikke på grund af indholdet – for den var SUPER, men på grund af at den var slut! Lidt ligesom når en god ven går igen efter et hyggeligt besøg.

Så tak for dine bøger – tak for din skønne måde at skrive på.

venlig hilsen

Susanne, Aalborg

Elskede Rosa

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

 

Anmeldelse af ”Elskede Rosa”

BOGANMELDELSE

Elskede Rosa Bogen Elskede Rosa er skrevet af Irma Lauridsen og handler om naturbarnet Rosa, der hele sin barndom går sine egne veje. Vi følger familien som består af faderen Poul, moderen Nina, storesøsteren Martha og lillesøsteren Rosa.

Rosa bliver født en smuk dag i Maj. Rosa er den engel som de har kæmpet for at få, et barn som skal redde det ægteskab som allerede er ved at gå i stykker. Men Rosa er ikke som andre børn, hun er en ener, et naturtalent, en pige som går sine egne veje. Hun følger ikke de gængse normer, som storesøsteren Martha gør og imens Pouls kærlighed til Rosa vokser med årene, tager Nina mere og mere afstand fra hende.

Historien om Rosa er en smuk fortælling om en pige, som forsøger at leve, men ikke får lov. Om en pige hvis glæde ved livet begrænses så meget at hun til sidst må forsvinde. Det er en historie om en fars kærlighed til sin datter. En kærlighed der er så stærk at det ikke kan røbes og hvor alt tilsidst ender i kaos.

Elskede Rosa indeholder så mange aspekter at det ikke kan beskrives med ord, men må læses. En gribende beretning om forældres manglende evne til bare at elske deres børn som de er og hvor galt det kan gå.

Det er en helt fantastisk bog, som bringer tårene frem i øjnene på læseren. En bog så gribende at den kunne filmatiseres. En bog man har svært ved at lægge fra sig, når man først er begyndt. En bog hvor man hele tiden tænker, hvad ender det dog med. Kort og godt en bog som helt sikkert fortjener 5 bismarvægte. Det er en bog som er både tankevækkende og medrivende. En bog du kan læse, når du har et par timer til overs, på ferien eller når du bare trænger til at læse en god bog.

Elskede Rosa skiller sig ud fra de øvrige anmeldelser her på siden i og med at det er en skønlitterær bog. Bogen er dog så god at den fortjener en anmeldelse og så er den skrevet af en af vore skribenter.

Anmeldt af: Helen Lyng Hansen, Netsundhedsplejerske

 

 

Det omvendte liv

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Bogen ’Det Omvendte Liv’ er et mesterværk! Det er en af de mest chokerende bøger, jeg har læst.

Vel, bogen er skrevet som en roman, men det er ikke blot fiktion, det er også virkelighed! En lille samling mennesker ved det, nemlig dem, der ikke tør forlade denne sekt. Andre aner ikke, at det her sker ’lige rundt om hjørnet’.

De to unge mennesker, der lever i en religiøs sekt, ved, at de er nødt til enten at indordne sig totalt og leve helt anderledes end andre unge mennesker ”udenfor”, om det så skal koste dem livet. Går de imod reglerne, bliver de udstødt af sekten, så ingen vil/må kendes ved dem mere. Hverken familie eller venner.

Man tror simpelthen ikke, at den slags kan ske i dagens Danmark, hvor vi jo ellers mener at have så megen frihed. At det i dén grad er muligt at styre mennesker i religionens navn. Alligevel lever masser af mennesker under de regler, bogen beskriver, i hele deres tilværelse. De ved, hvordan det kan ødelægge et normalt liv til noget indestængt og kunstigt, men tør ikke erkende det. For hvad så?

Det er en bog, man chokeres over, men samtidig viser den, gennem alle de barske realiteter som er ved at tage livet af de to unge, at kærligheden kan overvinde alt. Skrevet realistisk og samtidig med en vibrerende, følsom nerve. Bravo!

Hans Jørgen Jakobsen

Utro

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

 

Om vi vil indrømme det eller ej, har vi alle en mening om utroskab og tror at vi ved hvad det handler om. Men man bliver klogere efter at have læst denne bog.

”Utro” er virkelig en bog der viser mange facetter af utroskaben og læseren kommer til at se den fra rigtig mange sider. Og forstå ting man ikke tidligere har vidst.

”Utro” er en hjerteskærende bog man ikke sådan lige bliver færdig med, og selv når man har læst sidste side vil de mennesker man har læst om ikke slippe sit tag i læseren. Man har stadig dem og deres skæbner i hovedet.

Mange tror at utroskab har vindere (dem der er utro) og tabere (dem der er begået utroskab imod). Men med alle de dybdeborende spørgsmål som intervieweren Irma Lauridsen stiller folk, kan man blive i tvivl om nogen i det hele taget er vindere i utroskabssager.

Bogen består for en stor dels vedkommende af nærmest hele livsberetninger (næsten som små noveller), der er så åndeløst spændende, at man ikke kan slippe bogen. Især den meget stærke beretning om datteren der er utro med sin mors kæreste og hele det jordskred af voldsomme følelser og brud det medfører.

Dog er der også morsomme elementer i bogen, så man ind imellem ikke kan undgå at trække på smilebåndet.

Jeg kan kun sige til alle: Læs den bog! Du er ikke den samme bagefter.

Lene J. Hansen

 

 

Anmeldelse af “Tænk det – skab det”

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

TÆNK DET – SKAB DET af Irma Lauridsen er en fantastisk bog om, hvor store forandringer  power-tanker kan gøre. Den fortæller, hvordan du, med jeg-kan-tanker, kan forfølge dine drømme og nå dine mål i livet. Og det er ikke engang svært.

Bogen giver virkelig mod på at gå i gang med at skabe alt det, man ønsker, og når man har læst den, ved man, at det lader sig gøre. At det kun er dine egne begrænsnings-tanker, der kan forhindre det. Og at det er i tankerne, koden til ALT i livet ligger, og netop derfor er det så vigtigt at øge sig i at tænke jeg-kan-tanker i stedet for kan-ikke.

Bogen har masser af spændende, alvorlige og sjove cases, og den fortæller på en let og inspirerende måde, hvordan du – uanset hvad du har med i bagagen – selv kan skabe dit drømmeliv.

Bogen er så fyldt med håb, glæde, gnist og inspiration, at det er en fryd at læse dem, og man ærgrer sig, når man er færdig. En bog, alle, som ønsker mere mening med livet, burde læse!

Christian Larsen

Fra svensk læser – om bogen “Tænk dig til det hele …”

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Hi Irma!

I´m writing in english since I don´t know if you understand swedish fully. I did read your book in swedish though. Anywho, I want to thank you very much for your book “Taenk dig til det hele” (Tankens Kraft). For me it was a reminder of our power within wich I lost contact with for a number of years. As soon as I decided to get back to that track I was somehow guided to books and people who gently pushed me forward. One of those books was yours. And I´m using your ideas in my own visualizations on a daily basis, changing some to suit me better. Once again..thank you for you! Your words are like sunshine around my heart!

Björn Johansson, Uppsala