“TILFÆLDIGE KYS” (noveller)

Written by Irma on . Posted in Boganmeldelser

Anmeldelse af ”TILFÆLDIGE KYS”, noveller

Den skrøbelige kærlighed

Irma Lauridsen viser nye facetter af forfatterskabet i sin novelle-samling.

Af Vibeke Kruse

Forfatteren Irma Lauridsen har udgivet et stort antal bøger for børn, unge og voksne.

Gennem årene er det blevet til flere romaner, interview-bøger, børnebøger og livsstilsbøger, og nu har Irma Lauridsen skrevet sin første novelle-samling, »Tilfældige kys«.

Samlingen viser en helt ny side af forfatteren, som facetterer billedet af hendes omfangsrige og bredspektrede forfatterskab.

Det er nemlig ikke kun novelle-stilen, der er ny for Irma Lauridsen, det er hele den sproglige komposition og nerven i de stærke fortællinger, der griber læseren om hjertet, når hun skriver om kærlighedens styrke, dualisme af sorg og glæde og om dens skrøbelige væsen.

Mod til at elske

Det er en novelle-samling med genkendelighed for alle, der vil læse og forstå de nærværende og inderlige fortællinger, der også rummer smerten som en del af kærlighedens væsen.

Novellerne handler stort set om os alle sammen, om alle, der har mod til at elske og som ved og erkender, at kærlighed gør mennesker sårbare.

For når man elsker, risikerer man også at miste. Og det gør altid ondt.

Irma Lauridsen har i øvrigt også malet bogens stemningsfyldte forsideillustration, som med hele sit væsen understreger novellesamlingens inderlighed og styrke.

Forfatteren har med novelle-samlingen vist, hvordan hun til stadighed forstår at forny sit forfatterskab med fortællinger fra livet, der er vores.