Om Irma

DSC_6364_bryst_950x1181px

Om forfatteren Irma Lauridsen

Denne side vil fortælle lidt om, hvad mit arbejde har bestået i siden 1985, hvor jeg skrev mine første bøger. I årene derefter har jeg skrevet mange bøger, både for børn, unge og voksne. Mine bøger er også udkommet i udlandet.

Gennem mange år har jeg også været brevkasseredaktør på en del af landets aviser, jeg har haft en brevkasse på Danmarks Radio i en ugentlig direkte udsendelse og lavet brevkasse-udsendelser på TV.

Sideløbende med forfatterskabet holder jeg foredrag i alle slags forsamlinger. Om visualisering. At bruge tankens kraft til at gøre sig selv raskere, smukkere og mere glad. At finde frem til sine egne ønsker og livsmål og leve det ud.
Et andet foredrag handler om hele mit alsidige forfatterliv. Hvordan det har været at skrive alle mine meget forskellige bøger, og om alt det, der har fulgt med.

Mine bøger består af romaner for voksne, unge og børn, letlæsningsbøger, billedbøger, livsstilsbøger, interviewbøger og noveller. De første mange bøger blev udgivet på Gyldendals Forlag, senere har andre forlag også udgivet bøger af mig.

Mit eget forlag, Forlaget Vanessa, så dagens lys midt i 90-erne. Her udgav jeg først kærlighedsromanen ”Kære Fremmede”. Derefter skrev jeg ”Få dig et liv” – med undertitlen: ’Lev det helt og lær dit barn det samme’. Senere kom bogen ”Ind i det ukendte” – på basis af 22 interviews med mennesker, der alle har haft uforglemmelige oplevelser. Spirituelle, åndelige – hvilken betegnelse man nu giver dem. Eller mennesker, som simpelthen arbejder med den dybde i livet og lever det liv.

Min roman ”Elskede Rosa” er bogen om et ægteskab, og et barn, der forsvinder sporløst. Om den lille pige, der er åben, naturlig og frihedshungrende, men som ikke kan tilpasse sig de trange rammer, vi ofte stiller for hinanden. Hun er stærk og fri, lige indtil hun i teenageårene knækkes af omgivelserne, der ønsker at forme hende, så hun kan ‘være ligesom de andre’. Flere læsere skrev til mig bagefter, at den havde forandret deres liv.

I foråret 2006 udkom min hidtil største ungdomsroman: ”Gå aldrig fra mig”. En bog, jeg også skrev med hjertet. Om ung kærlighed, der varer ud over døden, om at gå helt ”ned” og langsomt komme op igen.

”Tilfældige kys” er min første novellesamling. En bog om kærlighedens styrke, men også den kærlighed, der kan være svær, om ømhed, og om afmagt. Det er en bog til smil og et par tårer – men frem for alt til genkendelse, idet novellerne handler om helt almindelige mennesker. Og dog – hvem er helt almindelig, hvis man kradser lidt i lakken?

“Tænk dig til det hele. Visualisering – guide og ideer” har virkelig ramt et behov hos mange mennesker, nemlig at vide, at vi kan hjælpe os selv gennem tankerne. Bogen er indtil videre trykt i 4 oplag og der er enorm interesse for at lære mere om, hvordan tankerne har en fysisk effekt, og hvordan vi kan gøre os selv mere raske, sunde og smukke, alene med tankerne. Der er lige nu en stor efterspørgsel efter mit foredrag over netop det emne.

Efter den bog, skrev jeg endnu en bog om visualisering, nemlig “Tænk det – skab det, dine tanker kan ændre dit liv”. Om at lære at se mulighederne i sig selv og sit eget potentiale, at række ud efter sine drømme og nå sine mål. At sige JA til sit liv og vide, at vi alle har langt større ressourcer i os, end vi tror.

Jeg har skrevet flere interviewbøger. Bl.a.: “Den gode skilsmisse – findes den?” “Utro”, og “Kvinde på 50+ frisk eller færdig”. Den sidste er nogle meget forskellige interviews med kvinder tæt på 50 år eller ældre. Om, hvordan de oplever at blive ældre. Aldersforskel i parforhold. Frygten for forandringer i krop og sind, andres syn på dem som ældre – men også at gribe alle de nye muligheder, der kan vise sig nu.

Min nyeste roman “Da jeg så dig”, har flere beskrevet som ‘opsigtsvækkende’. En kærlighedsroman, men også et gys. Læserne har skrevet til mig, at bogen også er rystende og til eftertanke, fordi man bliver klar over, at det, der sker for hovedpersonen – at livet kan vende på et enkelt sekund – også kan ske for én selv.

I 2020 udkom bøgerne “Er du levende?” og “Visualisering i farver”. Sidstnævnte er trykt i flere oplag. Omtale af disse to bøger findes på velkomstsiden og under ‘Voksenbøger’.

Mange af mine bøger er udkommet som e-bøger og lydbøger og kan enten købes eller lånes på eReolen.

Du er velkommen til at kigge dig om her, hvor du kan læse om foredrag og bøger, finde små og større artikler – og se mine malerier.
Du kan også skrive mit navn som søgeord på bibliotek.dk og finde mange flere af mine bøger der – end det er muligt at vise her, da jeg efterhånden har skrevet flere hundrede.